Cum au pierdut milioane de dolari Boris Becker sau Dwight Yorke. Cele mai mari greşeli de business ale sportivilor

Sunt faimoşi, tineri şi câştigă din competiţiile sportive milioane de dolari anual. La capitolul investiţii, însă, starurile sportive recunosc că nu au fost prea inspirate şi au pierdut milioane de dolari din imobiliare şi maşini.

303 afișări
Imaginea articolului Cum au pierdut milioane de dolari Boris Becker sau Dwight Yorke. Cele mai mari greşeli de business ale sportivilor

Cum au pierdut milioane de dolari Boris Becker sau Dwight Yorke. Cele mai mari greşeli de business ale sportivilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spre exemplu, fotbalistul britanic Dwight Yorke spune ca achiziţionează maşini şi bijuterii de mii de euro fără să se uite la preţ. "Cand joci bine, înscrii şi câştigi trofee, nimeni nu te poate opri. Dar am avut şi cinci sau şase maşini în acelaşi timp, cred că doua-trei ar fi avut mai mult sens", spune el.

Andrew Castle, un fost jucator profesionist de tenis, spune că a cumparat un apartament în Spania în 2005. El a achitat 30% din costul locuinţei, restul banilor fiind plătiţi în rate până în 2010, adică un total de 275.000 de lire sterline (peste 438.000 de dolari). Însa, el a achitat aceaşi sumă, chiar dacă preţul apartamentului a scăzut la jumătate între timp, din cauza crizei imobiliare.

Află ce greşeli de business fac sportivii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici