Cum mai merge restructurarea băncilor: jucătorii mari nu renunţă la sucursale

Ocupate cu asimilarea Ordonanţei 50 privind contractele de credit, băncile au traversat trimestrul al treilea fără mişcări majore de reducere a costurilor prin restructurări de personal şi/sau de reţele, iar media salarială raportată la banca centrală a rămas la peste 3.000 de lei net.

26 afișări
Imaginea articolului Cum mai merge restructurarea băncilor: jucătorii mari nu renunţă la sucursale

Cum mai merge restructurarea băncilor: jucătorii mari nu renunţă la sucursale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Reţeaua naţională de unităţi bancare s-a redus cu 48 în trimestrul al treilea, rămânând pe piaţă 6.187 de sucursale şi agenţii, cu 277 mai puţine decât în urmă cu un an. Faţă de vârful atins în decembrie 2008, băncile au închis până acum 365 de unităţi, echivalând cu reţeaua unei bănci mari de pe piaţă.

Pe fondul prelungirii recesiunii, mişcarea de restrângere a acoperirii teritoriale s-a accelerat anul acesta: 238 de unităţi bancare au dispărut în nouă luni, faţă de 127 la nivelul întregului an 2009.

În general, băncile mari au ţinut cu dinţii de reţelele teritoriale, încercând să menţină o poziţie de start cât mai avansată în perspectiva redresării pieţei la un moment dat. Ba chiar jucători din zona superioară a clasamentului precum BCR şi Banca Transilvania au continuat să deschidă unităţi, a doua având în continuare planuri în acest sens.

Citeşte mai multe despre restructurarea băncilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici