Cum practică evaziunea fiscală "băieţii deştepţi". Reţeta secretă a "fentării" plăţii taxelor la stat

România pierde anual miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale din industria alimentară. Patronii din domeniu sunt de părere că 2010 a fost cel mai prost an pentru industria alimentară, reprezentând "anul pieţei negre". Pâinea, carnea, legumele, fructele şi laptele sunt doar câteva dintre produsele care "produc" o gaură la bugetul de stat, potrivit unui material publicat de România Liberă.

115 afișări
Imaginea articolului Cum practică evaziunea fiscală "băieţii deştepţi". Reţeta secretă a "fentării" plăţii taxelor la stat

Cum practică evaziunea fiscală "băieţii deştepţi". Reţeta secretă a "fentării" plăţii taxelor la stat (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Angrenajul este unul bine pus la punct. Reprezentanţii patronatelor din industria alimentară susţin că, după majorarea TVA de la 19% la 24%, foarte mulţi comercianţi au preferat să "trişeze" când venea vorba de plata dărilor către stat. Lanţul începe de la producător şi se termină pe raftul magazinului.

"Băieţii deştepţi" din agricultură vând o parte din marfă cu acte, iar o altă parte fără acte. La finalul lanţului, pâinea ajunge să se vândă mai ieftin, iar statul pierde prin neîncasarea TVA-ului.

Citeşte mai multe despre evaziunea fiscală din industria alimentară pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici