#TrebuieSaRepornimBusinessul  Cum repornim economia: Guvernul trebuie să lanseze comenzi de produse către companiile locale şi nu “pomeni”, spune un antreprenor din IT

  • Guvernul trebuie să lanseze comenzi de produse către companiile locale pentru a reporni economia afectată de COVID-19.
  • Măsurile urgente pe care trebuie să le ia Guvernul pentru relansarea economiei sunt digitalizarea, infrastructura şi educaţia.
  • Companiile trebuie să se pregătească pentru o nouă realitate.
925 afișări
Imaginea articolului Cum repornim economia: Guvernul trebuie să lanseze comenzi de produse către companiile locale şi nu “pomeni”, spune un antreprenor din IT

Foto: Profimedia

În România, sunt mulţi antreprenori care aşteaptă “pomeni” de la Guvern, astfel că cea mai importantă măsură pe care trebuie să o ia Executivul pentru a reporni economia ţării afectată de epidemia de coronavirus este să lanseze proiecte şi să dea comenzi de serviciu şi produse către companiile locale, este de părere Bogdan Tudor, CEO şi acţionar unic al companiei de suport  IT StartTech Team (fosta Class IT Out­sourcing), companie înfiinţată în urmă cu 19 ani.

“Realitatea este că am observat prea mulţi antreprenori care aşteaptă <<pomeni>> de la Guvern. Voi spune un singur lucru pe care îl consider important să fie făcut de către Guvern, astăzi: să lanseze proiecte şi să dea comenzi de servicii şi produse către companiile locale. Mai important decât să ofere bani, este să ofere comenzi, să dea de treabă companiilor care sunt capabile să livreze şi astfel direct să obţină un beneficiu pe de o parte şi indirect să susţină companiile, pe de altă parte. Sunt atât de multe domenii în care România şi administraţia ar putea să beneficieze imediat de toate aceste comenzi. În plus, se vor tria astăzi cei care merită şi cei care nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, antreprenorul.

Bogdan Tudor oferă câteva măsuri urgente pe care Guvernul ar trebui să le aplice în vederea relansării economiei româneşti şi anume digitalizarea, infrastructura şi educaţia, pe care le explică astfel:

“1) Digitalizare! Digitalizarea interacţiunii cu cetăţenii sau contribuabilii şi nu doar atât, digitalizarea proceselor interne pentru eficientizarea acestora. Şi sunt atâtea companii valoroase de IT în România care pot dezvolta în acest fel soluţii şi produse pe care apoi (cu mult focus) să le replice, creând astfel valoarea adăugată şi de ce nu, să le exporte.

2) Infrastructură! De orice fel, de la drumuri la alimentare cu utilităţi de baza, inclusiv comunicaţii (apropos, licitaţia pentru 5G)

3) Educaţie! Pentru că fără o educaţie de calitate vom pedala în gol, ne vom limita singuri. Şi nu doar educaţie de lungă durata, formală, acolo este prea complicat să schimbi ceva acum. Educaţie de scurtă durata, pentru reconversie profesională. Mai mult decât oricând acum e nevoie de aşa ceva. Cursuri de recalificare subvenţionate sau încurajate de stat care să pregătească oamenii pentru domeniile care se cer în acest moment”, susţine CEO-ul companieii Class IT Outsourcing.

Pe de altă parte, potrivit accestuia, orice antreprenor are nevoie de măsuri urgente, rapide pentru a-şi asigura continuitatea activităţii:

“1) Asigurarea cash-flow-ului (cele mai multe companii vor închide activitatea dintr-o cauza unei doze mult prea mari de optimism);

2) Digitalizare. Vorbim prea mult de ce să facă alţii, în special statul şi uităm să ne uităm în ograda proprie. Prea multe companii folosesc prea puţin soluţiile IT care îmbunătăţesc major interacţiunea cu clienţii şi partenerii şi mai ales procesele interne. Avem companii care au descoperit peste noapte că pot funcţiona fără sediu, de la distanţă;

3) Să lucreze pe un scenariu pesimist, să analizeze rapid unde va fi lumea peste 4-6 luni şi să înceapă parcursul de a ajunge acolo, de a fi pregătiţi pentru nouă realitate;

4) Să pregătească de acum şi să aibă la îndemână un plan de continuitate. Ceea ce profesioniştii numesc Business Continuity & Disaster Recovery nu mai este un moft este un must;

Şi nu în ultimul rând, o sugestie la modul general: Adaptare şi acţiune, nu scuze! Lumea s-a schimbat brusc! Lumea s-a transformat peste noapte şi nimeni nu cred că se aştepta la acest lucru. În acelaşi timp, schimbările afectează pe toată lumea, vor supravieţui şi apoi vor prosperă cei care vor acţiona şi se vor pregăti pentru momentul următor, nu cei care se vaită”, mai spune Bogdan Tudor.

Compania IT StartTech Team 191 de angajaţi şi, în 2018, a avut afaceri de peste 23 milioane de lei.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici