Cum se protejează politicienii de curs. Berceanu: „Am un depozit în euro şi îl las dracu’ acolo. Nu cere de mâncare“

După un început de săptămână zbuciumat, leul s-a apreciat vineri, calmându-i pe românii care au intrat în panică din cauza datoriilor în euro. Lunea trecută, moneda naţională a înregistrat cel mai prost curs oficial din istorie, de 4,3257 lei/euro, prăbuşirea sa fiind cauzată nu de vreun atac speculativ, ci de marile companii, de românii bogaţi, dar şi de cei de rând care au dat buzna la ghişeele bancare şi la casele de schimb valutar pentru a cumpăra valută, speriaţi de posibilitatea unei deprecieri masive.

17 afișări
Imaginea articolului Cum se protejează politicienii de curs. Berceanu: „Am un depozit în euro şi îl las dracu’ acolo. Nu cere de mâncare“

Cum se protejează politicienii de curs. Berceanu: „Am un depozit în euro şi îl las dracu’ acolo. Nu cere de mâncare“ (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ziarul Gândul a încercat să ia pulsul valutar şi al politicienilor şi să afle pe ce trend financiar sunt dispuşi să parieze când vine vorba de banii lor: renunţă la economiile în lei pentru euro sau mizează pe un leu puternic, în ciuda deprecierii de moment.

Sfatul unora dintre politicieni: să ne relaxăm, să nu ne panicăm

Reacţiile parlamentarilor au fost cât se poate de variate: de la un calm imperturbabil la o iritare mascată de răspunsuri seci. Spre exemplu, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, e adeptul monedei europene. "Am un depozit în euro şi îl las dracu' acolo. Stă bine acolo, nu cere de mâncare şi are şi o dobândă mică, sigur, care este acum impozitată de stat", a declarat, pentru Gândul, democrat-liberalul.

Citeşte mai multe despre cum se protejează politicienii de curs pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici