Cursul de schimb a urcat la 3,9389 lei/euro

Leul a continuat să se deprecieze faţă de euro în şedinţa de marţi, pe fondul cererii masive de euro, iar cursul de referinţă publicat de BNR a urcat cu 1,4 bani peste rata de luni, la 3,9389 lei/euro, atingând maximul ultimelor ultimelor două luni şi zece zile şi foarte aproape de maximul anului.

66 afișări
Imaginea articolului Cursul de schimb a urcat la 3,9389 lei/euro

Cursul de schimb a urcat la 3,9389 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

Nivelul maxim atins de cursul de referinţă în acest an, de 3,9410 lei/euro, a fost publicat de BNR pe 6 octombrie şi reprezintă cel mai înalt nivel de la finele anului 2004.

"S-au înregistrat ordine masive de vânzare de valută din partea unei bănci locale, chiar înainte de stabilirea ratei de referinţă, la ora 13:00, şi cred că a fost o intervenţie indirectă a băncii centrale. Ulterior, ratele au revenit pe creştere şi se duc spre nivelul de 4 lei/euro, deoarece presiunea la cumpărarea de euro e prea mare, iar valutele din regiune înregistrează deprecieri puternice, în frunte cu zlotul polonez, care a pierdut până la 2% în raport cu euro", a declarat dealerul unei bănci.

În jurul orei 13:10, tranzacţiile se perfectau la 3,9470-3,95 lei/euro.

Până la ora menţionată, cotaţiile au variat între un minim de 3,9350 lei/euro şi un maxim de 3,96 lei/euro.

Primele tranzacţii ale zilei au fost realizate la 3,9350-3,9400 lei/euro, nivel mai scăzut faţă de cel de la finele zilei anterioare, când euro a fost cotat la 3,95 lei/euro.

Euro s-a apreciat, marţi, faţă de dolar până la un nivel record al ultimelor două luni, în condiţiile în care investitorii speră ca Fed, banca centrală americană, să reducă dobânda cheie şi să lanseze noi măsuri de temperare a recesiunii.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat, luni, o rată de referinţă de 3,9249 lei/euro, în creştere cu aproape un ban faţă de cea anunţată vineri. Cursul de referinţă afişat reprezintă maximul ultimelor două luni şi o săptămână.

Băncile comerciale au afişat, marţi, dobânzi de 10,08-10,58% pentru plasamentele la o zi, mai reduse decât cele de luni, de 10,54-11,04%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici