Dacia a produs 1,5 milioane de automobile Logan şi Sandero

Automobile Dacia a produs la Mioveni 1,5 milioane de vehicule pe platforma X90, care cuprinde gama de modele Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero cu versiunea sa Stepway, a anunţat joi compania.

225 afișări
Imaginea articolului Dacia a produs 1,5 milioane de automobile Logan şi Sandero

Dacia a produs 1,5 milioane de automobile Logan şi Sandero (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul automobil construit pe platforma X90, un model Logan, a fost lansat în 2004.

Vehiculul cu numărul 1,5 milioane asamblat pe platforma X90 este o berlină Logan cu motor de 1,2 litri şi 75 cai-putere, de culoare roşie, care va merge către un client din România.

În cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlină, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 cuprinde cinci modele - Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero cu versiunea sa Stepway, disponibile în 13 versiuni de echipare şi două serii limitate pentru gama Sandero.

În prezent, cadenţa de fabricaţie a uzinei Dacia este de 1.389 vehicule pe zi, iar peste 90% din volumele de producţie sunt destinate exportului.

Până la sfârşitul lunii august, pe platforma X90 au fost fabricate 674.028 unităţi Logan, 345.135 Logan MCV, 41.649 Logan Van, 25.323 Logan Pick-Up, 320.426 Sandero, 64.508 Sandero Stepway.

Vânzările Dacia de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în primul semestru al acestui an cu 2,9%, la 176.956 de unităţi, de la 182.153 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor grupului francez Renault.

Înscrierile de autoturisme noi pe piaţa românească au scăzut în primele nouă luni cu 10,4%, la 55.881 unităţi, în timp ce în luna septembrie au stagnat, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

România se plasează pe locul al 17-lea în UE, în stagnare, după numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din primele nouă luni ale anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici