Dacia Duster se vinde cât Logan şi Sandero la un loc

Vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale Dacia au înregistrat un declin de 7,5% în trimestrul trei al acestui an la nivel mondial, conform statisticilor Grupului Renault.

1087 afișări
Imaginea articolului Dacia Duster se vinde cât Logan şi Sandero la un loc

Dacia Duster se vinde cât Logan şi Sandero la un loc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Declinul s-a datorat problemelor cu furnizorii de componente din prima jumătate a anului, încheierii programelor de tip "Rabla" şi opririi bonusului oferit de statul francez pentru maşi nile pe GPL, fapt ce a afectat în principal modelul Sandero, ale cărui vânzări au scă zut cel mai puternic, cu aproape 50%, potrivit oficialilor companiei.

Pe de altă parte, Dacia a continuat să crească în ceea ce priveş te cota de piaţă, în condiţiile în care SUV-ul Duster şi-a triplat vânzările până la finele lunii septembrie faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care lansarea comercială a avut loc în mai 2010. În total, la nivelul primelor nouă luni vânzările de autoturisme Dacia la nivel global au scăzut cu 2,3%, la puţin peste 236.000 de unităţi, în condiţiile în care singurul model care a susţinut vÂnzările a fost SUV-ul Duster, Sandero şi Logan înregistrÂnd în continuare un declin.

Pe de altă parte, cu toate că volumul total a scăzut, valoarea producţiei a crescut cu aproape 50%, de la 1,9 mld. euro la peste 2,8 mld. euro, în condiţiile în care un SUV Duster are un preţ mediu de 15.000 de euro, faţă de 8.000 de euro în cazul unui Sandero sau Logan.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici