Dacian Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol, iar acesta ar trebui exploatat nu doar prin exportul de materie primă, ci şi prin procesarea producţiei, a declarat marţi, la finalul unei conferinţe, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

105 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

Dacian Ciolos (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Când vorbim de o creştere a productivităţii agriculturii din Uniunea Europeană, în această parte din Europa (Europa de Est - n.r.) există încă un potenţial de productivitate care nu este valorificat. La nivelul producţiilor agricole la hectar ne situăm cam la o treime din producţia la hectar din Europa de Vest", a spus comisarul european.

În concluzie, a afirmat el, există un potenţial de producţie pe care şi Politica Agricolă Comună ar trebui să-l poată valorifica.

"Sper eu să existe înţelepciunea, inteligenţa pentru a utiliza acest potenţial de productivitate nu doar prin exportul de materie primă a acestei producţii, ci şi prin valorificarea prin procesarea producţiei aici şi prin folosirea oportunităţilor de export atât pe piaţa europeană, dar mai ales pe piaţa internaţională, unde condiţiile, în viitor, vor fi favorabile pentru cei care vor fi în măsură să facă agricultură competitivă atât din punct de vedere al preţului, dar şi din punct de vedere al calităţii produselor", a mai spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici