Daimler vrea să vândă participaţia deţinută la Chrysler

Producătorul de autovehicule Daimler intenţionează să vândă participaţia de 20% pe care o deţine la constructorul auto american Chrysler, a declarat un oficial al grupului german.

27 afișări
Imaginea articolului Daimler vrea să vândă participaţia deţinută la Chrysler

Daimler vrea să vândă participaţia deţinută la Chrysler (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Încercăm să vindem pachetul de 19,9% din acţiunile pe care le deţinem la Chrysler", a afirmat un purtător de cuvânt al Daimler.

Oficialul companiei germane a refuzat însă să menţioneze eventualii cumpărători.

"Privim cu interes orice iniţiativă destinată rezolvării problemelor Chrysler", a precizat el.

Declaraţiile intervin după apariţia unor informaţii potrivit cărora grupul Fiat negociază cu Chrysler formarea unui parteneriat strategic care ar putea include preluarea de către producătorul italian de automobile a unei participaţii la compania americană. Ulterior, reprezentanţii Fiat au confirmat că poartă discuţii pentru preluarea unui pachet de acţiuni la Chrysler.

Purtătorul de cuvânt al Daimler a adăugat că grupul nu exclude posibilitatea de a cere statului german garanţii pentru împrumuturile făcute de divizia financiară, în condiţiile în care companiile concurente apelează la asemenea măsuri.

Citeşte şi:

BMW ar putea solicita garanţii guvernamentale pentru credite

Fiat negociază cu Chrysler un parteneriat

Chrysler a primit patru miliarde de dolari, la scurt timp după salvarea GM

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici