Daniel Buda, lider PNL: Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista

Preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, avertizează că fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista, fermierii reclamând că nu mai au cu cine să lucreze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1009 afișări
Imaginea articolului Daniel Buda, lider PNL: Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista

Daniel Buda, lider PNL: Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista

Daniel Buda a declarat, duminică, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă, că actualul Guvern trebuie să schimbe legislaţia muncii în sensul în care să facă accesibilă piaţa muncii faţă de astfel de muncitori din străinătate şi să nu facă diferenţieri salariale între salariaţii din afara UE şi cei din România.

„Fără o infuzie masivă de lucrători din afara UE, sectorul agricol din România nu va rezista. Este foarte important să înţeleagă actualul Guvern să schimbe legislaţia muncii în sensul în care să facă accesibilă piaţa muncii faţă de astfel de muncitori şi să nu facă diferenţieri salariale între salariaţii din afara UE şi cei din România. Unui salariat pe care îl aduci din afara UE trebuie să îi dai salariul mediu pe economie, dar pentru un român salariul este cel minim pe economie. Guvernul trebuie să facă modificări astfel încât să crească contingentele de persoane care pot fi aduse, dacă nu vom asista la un deces încet şi sigur al sectorului agricol din România, în condiţiile în care fermierii români nu mai au cu cine să lucreze”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, în prezent se aduc muncitori în România pentru diverse sectoare ale economiei din Vietnam sau China.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici