Daunele plătite pentru asigurări au crescut mai rapid decât piaţa în primul semestru

Daunele pătite pentru asigurările general şi de viaţă s-au majorat cu 31-32% în primul semestru al acestui an comparativ cu intervalul similar din 2006, ritm de creştere mai rapid decât cel al pieţei, de 24% la asigurările de viaţă şi 30,7% la asigurările generale.

1 afișare
Imaginea articolului Daunele plătite pentru asigurări au crescut mai rapid decât piaţa în primul semestru

Daunele plătite pentru asigurări au crescut mai rapid decât piaţa în primul semestru

Pentru asigurări generale, volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare încheiate în primul semestru al acestui an a fost de 2,96 miliarde lei (888,4 milioane de euro), înregistrând o creştere nominală de 30,68%, potrivit datelor publicate, marţi, de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

În cazul asigurărilor de viaţă, volumul primelor brute subscrise a fost de 673 milioane lei (202 milioane de euro), în creştere cu 24,15%, se arată într-un comunicat al CSA.

În ceea ce priveşte indemnizaţiile brute plătite, acestea au urcat cu 32,27% la asigurările generale, la 1,48 miliarde lei (444,2 milioane euro), şi cu 31,27% la asigurările de viaţă, la peste 87 milioane lei (26,1 milioane euro).

Pentru asigurări generale au fost încheiate 7,99 milioane de contracte, în urcare cu 13%, iar numărul contractelor de asigurări de viaţă a fost de 7,006 milioane, cu 16% mai mult decât în perioada ianuarie-iunie 2006.

"Creşterile procentuale de peste 30% înregistrate pe segmentul asigurărilor generale, şi de peste 20% pentru asigurările de viaţă, conform raportărilor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor de către societăţile de asigurări până în acest moment, arată că piaţa asigurărilor continuă să se consolideze şi că va continua să crească până la sfârşitul anului 2007", a declarat, în comunicat, preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici