De 12 ori PIB-ul României. Este cifra la care a ajuns piaţa criptomonedelor

Criptoactivele au atins pentru prima dată un nou prag de peste 3.000 de miliarde de dolari în ceea ce priveşte capitalizarea pieţei, potrivit firmei de analiză a cripto CoinGecko, citată de Simon Peters, analist în domeniul pieţei criptoactivelor al platformei de investiţii eToro.

1223 afișări
Imaginea articolului De 12 ori PIB-ul României. Este cifra la care a ajuns piaţa criptomonedelor

De 12 ori PIB-ul României. Este cifra la care a ajuns piaţa criptomonedelor

Acest prag reprezintă cel mai înalt nivel din luna mai a acestui an, când pieţele au însumat peste 2.600 de miliarde de dolari, şi subliniază aşteptările pozitive ale investitorilor, pe măsură ce jucătorii instituţionali intră pe piaţă prin instrumente precum ETF-urile futures.

În continuare în fruntea spaţiului cripto se află bitcoin, care reprezintă aproximativ 42% din piaţă, urmat de ethereum, care reprezintă puţin peste 18%.

Cu toate acestea, au avut loc schimbări în partea inferioară a clasamentului, Solana fiind criptoactivul cu cea mai mare creştere în ceea ce priveşte capitalizarea de piaţă. SOL a depăşit acum Cardano (ADA), devenind al patrulea cel mai mare criptoactiv din lume, după o creştere spectaculoasă în ultimele câteva luni. Criptomoneda a crescut cu 22% numai în ultima săptămână, deşi, în ceea ce priveşte capitalizarea de piaţă, este încă eclipsată de BTC şi ETH, avand doar 2,5% din piaţă.

Bitcoin (BTC) a reinceput sa crească în acest weekend, în timp ce ethereum (ETH) şi-a depăşit maximul istoric anterior.

După ce a depăşit nivelul de 4.000 de dolari la sfârşitul lunii octombrie, ETH a urmat un curs ascendent. Lunea trecută, ETH se tranzacţiona în jurul valorii de 4.300 de dolari, dar a ajuns la peste 4.600 de dolari marţi şi miercuri, înainte de a scădea.
Acum însă, criptoactivul se tranzacţionează peste nivelul de 4.700 de dolari, după ce a atins un maxim de 4.768 de dolari. ETH a crescut acum în total cu aproximativ 59% de la începutul lunii octombrie.

Între timp, bitcoin s-a redresat în weekend şi se tranzacţionează acum la puţin peste 66.000 de dolari, după o săptămână în care a oscilat între 62.000 şi 64.000 de dolari. Criptoactivul se apropie acum de maximele ultimelor trei săptămâni, în urma unui nou maxim istoric la jumătatea lunii octombrie.

Un raport al administraţiei Biden privind pieţele financiare a subliniat potenţialul pe care îl au stablecoins pentru consumatori.

În raport se afirmă că stablecoins ar putea transforma modul în care cetăţenii americani plătesc produsele de zi cu zi, de la tunsori la telefoane. Comandat de Casa Albă, printre autorii raportului se numără consilieri economici cheie ai preşedintelui Joe Biden.

În timp ce subliniază importanţa reglementării domeniului, raportul a afirmat că stablecoins ar putea: "să sprijine opţiuni de plată mai rapide, mai eficiente şi mai cuprinzătoare... În plus, tranziţia către o utilizare mai largă a stablecoins ca mijloc de plată ar putea avea loc rapid datorită efectelor de reţea sau a relaţiilor dintre stablecoins şi bazele de utilizatori, între stablecoins şi platformele existente".

Stablecoins reprezintă în prezent o parte semnificativă a pieţei criptoactivelor. Cea mai mare din ele după capitalizarea de piaţă este Tether, cu peste 74 de milioane de dolari. Stablecoins diferă de criptoactive precum bitcoin, deoarece valoarea lor este, de obicei, ancorată la o monedă tradiţională.

Tether, de exemplu, este ancorată la dolarul american, folosind deţineri de numerar şi datorii pe termen scurt, denumite "commercial paper", pentru a-şi susţine valoarea stabilă.

În context, analistul arată şi că primarul ales al New York-ului, Eric Adams, a promis că îşi va lua primele trei salarii în bitcoin, după un schimb de replici pe Twitter cu primarul din Miami.

Viitorul primar al New York-ului, unul dintre cele mai mari centre financiare din lume, a subliniat viziunea sa de a transforma oraşul într-un hub al tranzacţiilor în criptoactive. Adams, a răspuns la un tweet al primarului din Miami, Francis Suarez, prin care acesta se angaja să îşi ia salariul în bitcoin. Adams a ridicat miza spunând că îşi va lua primele trei salarii în criptomonede.

De asemenea, Adams a scris pe Twitter joi: "New York va fi centrul industriei criptoactivelor".

Adams încearcă, într-o oarecare măsură, să recupereze decalajul faţă de Suarez şi Miami, care a atras talentele financiare din New York în timpul pandemiei şi care a anunţat deja o serie de măsuri pro-cripto, inclusiv acceptarea plăţii impozitelor în bitcoin şi permiterea angajaţilor să îşi ia salariile în criptomonede.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici