De ce angajează germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi. Se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici”

  • Peste 40.000 de muncitori sezonieri lipsesc în Saxonia Inferioară, nord-vestul Germaniei, relatează Bild
  • „Nu pot folosi nemţi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sunt mai puternici” relatează un fermier care cultivă sparanghel.
51177 afișări
Imaginea articolului De ce angajează germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi. Se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici”

De ce angajează germanii doar români pentru cules de sparanghel: „Nu pot folosi nemţi. Se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici” Foto: Profimediaimages.ro

Saxonia Inferioară, al doilea land din Germania ca suprafaţă şi al patrulea ca populaţie, are nevoie de 40.000 de muncitori sezonieri în agricultură. Deşi sunt destui nemţi şomeri din cauza crizei, care ar fi dispuşi să-i înlocuiască, sunt fermieri care vor să angajeze doar români sau polonezi.

Este cazul lui Jörg Heuer (49 de ani) din Fuhrberg, cultivator de sparanghel care a adus recent 60 de muncitori români şi care a explicat în Bild de ce se bazează pe polonezi şi români în loc de muncitori germani. Printre cei 60 de muncitori români care au zburat se numără Dănuţ de 22 de ani şi prietena lui Mihaela, de 18 ani.

„Nu pot folosi nemţi”, a spus Heuer. „Majoritatea germanilor nu sunt obişnuiţi să lucreze în câmp ore întregi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici.” a mai spus el. „O echipă de handbal mi-a oferit ajutor. Fiecare maxim patru ore - gratuit. Asta a fost drăguţ, dar nu este de niciun folos pentru mine.  Germanii cer una sau două zile libere pe săptămână.  Acest lucru nu este posibil în plin sezon  De asemenea, românii lucrează duminica şi de sărbători. Muncitorii din Europa de Est locuiesc izolat în spaţiile de cazare, fără contact social.” susţine el. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici