De ce bulgarii, ciproţii sau lituanienii au carburanţi mai ieftini decât noi?

Vecinii noştri bulgari, dar şi ciproţii cheltuiesc mai puţini bani pe benzină decât noi, iar la motorină chiar şi lituanienii stau mai bine decât românii. Dacă ne uităm la cât îi costă benzina fără taxe, austriecii, bulgarii, estonienii, irlandezii, polonezii, britanicii, slovenii, dar şi suedezii sunt toţi într-o postură mult mai fericită decât noi.

22 afișări
Imaginea articolului De ce bulgarii, ciproţii sau lituanienii au carburanţi mai ieftini decât noi?

De ce bulgarii, ciproţii sau lituanienii au carburanţi mai ieftini decât noi? (Imagine: Mediafax Foto)

Datele prezentate vin de la Consiliul Concurenţei (CC), care a prelucrat informaţii din OIL Bulletin, valabile la data de 3 ianuarie 2011, dupa creşterea accizelor.

Potrivit şefului Consiliului Concurenţei, în România, nu există suspiciuni privind încălcarea legii în privinţa creşterii preţurilor la carburanţi.

Autoritatea de concurenţă susţine că la noi în ţară, jumătate din costul carburanţilor înseamnă materia prima, iar restul - costurile de transport, taxele sau accizele.

Citeşte mai multe despre preţurile carburanţilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici