De ce nu şi-a trecut Florin Georgescu în CV funcţia ocupată la banca lui Sorin Ovidiu Vîntu

Florin Georgescu, ministrul de Finante în guvernul Ponta a declarat că nu şi-a trecut în CV perioada în care a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Băncii pentru Investiţii şi Dezvoltare (BID), instituţie controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, deoarece a ocupat acea funcţie doar două luni.

1119 afișări
Imaginea articolului De ce nu şi-a trecut Florin Georgescu în CV funcţia ocupată la banca lui Sorin Ovidiu Vîntu

Florin Georgescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu în CV am trecut lucrurile relevante, nu cele pasagere. La BID m-am dus ca specialist. Am stat în Consiliul de Administraţie două luni, iar banca a funcţionat doi ani", a precizat Georgescu, care este prim-viceguvernator al BNR din anul 2004, conform Gândul.

"Nimeni nu a găsit în două luni cât am stat acolo că s-a făcut ceva ilegal", a mai declarat el, precizând că în două luni s-a pus la punct statutul şi nu a fost vorba "de plimbat banii, de făcut plasamente".

"După două luni am plecat pentru că aşa am considerat eu că este bine", a mai precizat el.

La începutul anului 2000, omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vîntu, cel care a creat Fondul Naţional de Investiţii, cel mai mare faliment financiar, controla două bănci, Banca Română de Scont şi Banca de Investiţii şi Dezvoltare(BID). BID a fost înfiinţată cu banii de la FNI.

Vîntu a adus la BID trei specialişti în domeniul finanţelor pentru a porni banca: Nicolae Văcăroiu, fostul premier din perioada 1992-1996, Florin Georgescu, care a fost ministrul Finanţelor în cabinetul Văcăroiu şi Corneliu Croitoriu, fost viceguvernator al BNR în perioada 1990-1998 şi responsabil cu supravegherea sistemului bancar. Banca Română de Scont a intrat în faliment, iar BID a fost lichidată direct de către Sorin Ovidiu Vîntu.

Toate aceste lucruri s-au petrecut în guvernarea PSD din perioada 2001-2004.

Florin Georgescu, care era un personaj important în PSD a devenit prim-viceguvernator al BNR in 2004, atunci când expirase mandatul vechii conduceri. El a preluat în atribuţii supravegherea sistemului bancar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici