De ce ocolesc marile lanţuri hoteliere internaţionale litoralul românesc?

Sub 1% din hotelurile de pe litoralul românesc sunt afiliate la marile lanţuri hoteliere internaţionale, în staţiunile de la mare fiind prezente doar Golden Tulip şi Best Western, în timp ce pe litoralul bulgăresc sau grecesc au pătruns deja branduri ca Hilton, Sol Melia, Royal sau Kempinsky.

40 afișări
Imaginea articolului De ce ocolesc marile lanţuri hoteliere internaţionale litoralul românesc?

De ce ocolesc marile lanţuri hoteliere internaţionale litoralul românesc? ?(Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Din cele 300 de hoteluri clasificate, doar două unităţi din staţiunile de pe litoralul românesc sunt afiliate la lanţuri internaţionale, respectiv Golden Tulip Mamaia (fostul Fantasy Beach) şi Best Western Savoy din Mamaia, scrie Ziarul Financiar.

"Pe litoral nu avem hoteluri care să îndeplinească standardele minimale în ceea ce priveşte siguranţa clientului, structura şi condiţiile oferite. Există multe hoteluri îngrămădite pe suprafeţe mici şi care nu oferă facilităţi. Spre comparaţie, în Turcia sau Grecia există resorturi pe suprafeţe de câteva hectare, ce oferă toate condiţiile", a declarat Tinu Sebeşanu, CEO-ul companiei de consultanţă hotelieră Trend Hospitality.

Citeşte mai multe despre marile lanţuri hoteliere internaţionale pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici