Declin de aproape 20% al acţiunilor Yahoo!

Acţiunile Yahoo! au scăzut, luni, cu aproape 20%, la bursa din Frankfurt, după ce grupul Microsoft şi-a retras oferta în valoare de 47,5 miliarde dolari pentru preluarea companiei de servicii online.

19 afișări
Imaginea articolului Declin de aproape 20% al acţiunilor Yahoo!

Declin de aproape 20% al acţiunilor Yahoo!

La ora 08:20 GMT, titlurile Yahoo erau cotate în scădere cu 19,7%, la 14,55 euro pe unitate (22,5 dolari), în timp ce acţiunile Microsoft au urcat cu 3,7%.

Duminică, Microsoft a îmbunătăţit oferta de preluare a Yahoo! de la 31 de dolari la 33 de dolari pe acţiune, dar s-a retras ulterior de la negocieri, după ce directorul general al Yahoo!, Jerry Yang, a cerut un preţ de 37 de dolari pe unitate.

Titlurile Yahoo! au încheiat tranzacţiile de vineri la 28,67 dolari pe unitate.

Compania Yahoo! este supusă unor presiuni tot mai mari pentru a găsi o alternativă la oferta de 47,5 miliarde de dolari primită din partea Microsoft.

Surse apropiate situaţiei au declarat că este probabil ca Yahoo! să promoveze un parteneriat cu Google în domeniul publicităţii online.

O colaborare cu operatorul de motoare de căutare Google, considerat marele câştigător în urma eşecului negocierilor cu Microsoft, ar contribui la îmbunătăţirea performanţelor operaţionale ale Yahoo!, pe termen scurt.

Acţiunile Google au fost cotate în creştere cu 3,4% în prima parte a tranzacţiilor de luni.

Yahoo! ia în considerare şi un eventual acord cu o altă companie importantă de servicii online şi publicitate, divizia AOL a grupului Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici