- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.07.2018, 17:10)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Deloitte: Suprataxarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice se amână până în 2020
Contribuţia privind nerealizarea obiectivelor de colectare a echipamentelor electrice şi electronice, bateriilor şi acumulatorilor portabili se amână până la începutul anului 2020, arată un newsletter publicat joi de compania de consultanţă financiară Deloitte.
238 afișări

Deloitte: Suprataxarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice se amână până în 2020
„În data de 27 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o lege privind modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.196/2005 privind Fondul pentru Mediu, prin care se amână până în anul 2020 plata contribuţiei pentru nerealizarea obiectivelor de colectare atât de către operatorii economici care introduc pe piaţă echipamente electrice şi electronice şi baterii şi acumulatori portabili, cât şi pentru organizaţiile colective care au preluat responsabilitatea gestionării acestora”, se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”
-
Oraşul New York dă în judecată Hyundai şi Kia din cauza creşterii numărului de vehicule furate
-
Războiul din Ucraina, ziua 104, anul 2. Rusia distruge barajul Kakhovka şi produce un dezastru ecologic. Avioanele F-16 urmează să sosească în Ucraina
-
HOROSCOP 7 IUNIE 2023 - Luna intră în Vărsător: este momentul ideal să renunţăm la trecut
Potrivit Deloitte, noua lege prin care se modifică Ordonanţa de urgenţă nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu prevede următoarele:
- taxa de 80 de lei încasată de la proprietarii sau administratorii de depozite pentru deşeurile inerte şi nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare, care va intra în vigoare din 2019, nu se va mai declara şi plăti lunar, cum a fost iniţial prevăzut, ci trimestrial;
- termenul pentru care se datorează contribuţia de 4 lei/kg de către operatorii economici pentru diferenţa dintre cantităţile de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi baterii si acumulatori portabili (B/A) declarate ca introduse pe piaţă şi cantităţile constatate de către Administraţia Fondului pentru Mediu ca introduse pe piaţă se prelungeşte până la 31 decembrie 2019 (până la data apariţiei noii legi, acest termen a fost 31 decembrie 2017);
- începând cu 1 ianuarie 2020, contribuţia de 4 lei/kg va fi datorată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de EEE şi B/A corespunzătoare obligaţiilor anuale de colectare şi deşeuri de EEE şi B/A efectiv colectate;
- organizaţiile colective care preiau responsabilitatea gestionării EEE-urilor şi B/A în numele clienţilor săi, vor datora contribuţia de 4 lei/kg pentru neîndeplinirea obiectivelor de colectare a EEE-urilor şi B/A începând cu 2020 (până la data apariţiei noii legi acest termen a fost 2019).
„Vă recomandăm să analizaţi în perioada următoare cum vă impactează aceste modificări în ceea ce priveşte modul de declarare a acestor EEE-uri şi B/A către Administraţia Fondului pentru Mediu, dar şi în relaţia cu organizaţiile colective cărora le-aţi transferat responsabilitatea gestionării EEE-urilor şi B/A”, transmit specialiştii Deloitte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe