Delta Air Lines şi Northwest Airlines vor forma cel mai mare operator aerian din lume

Compania americană de transport aerian Delta Air Lines va prelua Northwest Airlines pentru o sumă propusă de peste trei miliarde de dolari, formând astfel cel mai mare operator aerian la nivel mondial.

42 afișări
Imaginea articolului Delta Air Lines şi Northwest Airlines vor forma cel mai mare operator aerian din lume

Delta Air Lines şi Northwest Airlines vor forma cel mai mare operator aerian din lume (Imagine: Mediafax Foto)

După ce au înregistrat pierderi de 35 miliarde de dolari în 2006 şi au reuşit să depăşească o perioadă nefavorabilă de cinci ani, companiile americane de transport aerian speră că în urma fuziunilor ar putea practica preţuri mai mari, întrucât firmele care se asociază reduc numărul de zboruri şi îşi folosesc puterea de piaţă pentru a majora preţurile.

Acţionarii Northwest vor primi 1,25 acţiuni Delta pentru fiecare titlu Northwest, ceea ce reprezintă un bonus de 17% faţă de ultimul preţ de închidere al cotaţiei Northwest, de 11,22 dolari pe unitate.

Cele două companii trebuie să îşi reducă nivelul costurile, în contextul majorării preţurilor la combustibil, al încetinirii creşterii economice în Statele Unite şi al competiţiei crescute din partea operatorilor de transport aerian din Europa.

Preţurile pentru carburanţii folosiţi în industria aviatică au crescut de peste două ori de la începutul anului.

Dacă va primi aprobarea din partea autorităţilor de reglementare, noua companie, condusă de directorul general al Delta, Richard Anderson, va avea sediul în Atlanta şi va opera sub marca Delta. Noul operator va avea venituri anuale de peste 35 de miliarde de dolari şi circa 75.000 de angajaţi.

"Împreună, înfiinţăm cel mai mare operator aerian american, o companie sigură din punct de vedere financiar, capabilă să investească în angajaţii şi clienţii noştri", a declarat Anderson într-un comunicat.

Delta şi Northwest au încheiat, anul trecut, procedurile de reoganizare sub protecţia legii falimentului, iar speculaţiile privind o fuziune au apărut după ce Anderson, fost director general la Northwest, a preluat conducerea Delta.

O fuziune între cei doi operatori ar putea totodată grăbi o alianţă între companiile Continental Airlines şi United Airlines.

Analiştii estimează că importante companii aeriene ar putea raporta pierderi trimestriale în următoarele săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici