Diana Şucu aduce brandul de mobilă de lux Ethan Allen în Capitală după investiţii de un milion de euro

Ethan Allen, unul dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul mobilierului de lux, cu o reţea de peste 300 Centre de Design în întreaga lume, este prezent din acesta toamnă şi în România, ca urmare a unei investiţii de cca 1 milion de euro, incluzând amenajarea, produsele şi pregătirea personalului.

817 afișări
Imaginea articolului Diana Şucu aduce brandul de mobilă de lux Ethan Allen în Capitală după investiţii de un milion de euro

Diana Şucu aduce brandul de mobilă de lux Ethan Allen în Capitală după investiţii de un milion de euro (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Primul magazin Ethan Allen din România îşi aşteaptă clienţii în Băneasa Shopping City din luna noiembrie. Brandul este adus în România de către Diana Şucu, soţia omului de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, iar franciza acoperă România şi Republica Moldova, potrivit gândul.info.

„De foarte multă vreme am cochetat cu ideea de a avea o galerie de artă. Această dorinţă m-a urmărit mereu, dar am abandonat-o atunci când am devenit mamă. De câţiva ani îl însoţesc pe Dan, soţul meu, la târgurile de mobilier şi decoraţiuni şi, văzând atâtea lucruri frumoase şi interesante, mi-am educat gusturile şi am înţeles ce înseamnă industria mobilei, cu tot ce înseamnă ea: de la creaţie până la realizare, iar faptul că sunt căsătorită cu un om care conduce de 20 de ani Mobexpert, o afacere de mare anvergură şi succes în Romania, m-a inspirat, trebuie să recunosc. E loc pe piaţă acum pentru mobilier cu adevărat de lux, există deja clienţi care şi-au rafinat gusturile, dorinţele şi nevoile. Ethan Allen este un brand în care cred, de care m-am îndrăgostit la prima vedere pentru că este elegant, piesele de mobilier sunt lucrate manual, perfecţiunea lor este emoţionantă şi consider că aceste atribute vor satisface pretenţiile oricărui client, indiferent cât ar fi acestea de înalte“ a declarat Diana Şucu.

Ethan Allen este un retailer american de mobilă de lux cu afaceri de aproape 730 mil. euro (în anul fiscal încheiat în iunie 2013) şi peste 200 de magazine (proprii şi francize) în SUA, care mai deţine doar două unităţi în Europa (în Belgia unde are o prezenţă directă). Magazinul din Băneasa este prima franciză Ethan Allen din Europa.

Grupul deţine şi fabrici proprii unde îşi realizează produsele, dar mai are magazine şi în Canada, Asia şi Orientul mijlociu. „În ultimii ani stând lângă Dan (Şucu – n.red.) am avut ocazia să particip la foarte multe târguri de mobilă şi să-mi cizelez gusturile. Am descoperit brandul Ethan Allen şi m-am îndrăgostit de el”, a spus Diana Şucu. Ea a adăugat că nu intenţionează să deschidă noi magazine Ethan Allen, concentrându-se pe consolidarea businessului şi pe realizarea de profit.

Diana Şucu este acţionarul majoritar al acestui magazin, un procent minoritar fiind deţinut de Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert. Dan Şucu a precizat că această investiţie a sa este una personală şi este diferită de afacerea Mobexpert.

Magazinul a fost deschis în cadrul galeriei Mobexpert din Băneasa (care se întinde pe 23.000 mp), unde funcţionează şi magazinul Mobexpert, Domo şi alţi retaileri de mobilă printre care BoConcept, KARE, La Maison Coloniale. Dan Şucu spune că a dorit să aducă în acest loc un retailer care să acopere toate stilurile şi că deschiderea magazinului Ethan Allen închide acest cerc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici