Dijmărescu: Remiterile românilor din străinătate vor scădea în perioada următoare

Remiterile muncitorilor români din străinătate vor scădea semnificativ în următoarea perioadă, din cauza deteriorării economiilor statelor vestice, dar investiţiile străine se vor menţine ridicate în ciuda diminuării fluxurilor către piaţa imobiliară, a afirmat viceguvernatorul BNR Eugen Dijmărescu.

13 afișări
Imaginea articolului Dijmărescu: Remiterile românilor din străinătate vor scădea în perioada următoare

Dijmărescu: Remiterile românilor din străinătate vor scădea în perioada următoare (Imagine: Mediafax Foto)

"Este adevărat că o serie de investiţii anunţate au fost amânate, dar nivelul acestora rămâne înalt (...) Chiar dacă fondurile destinate dezvoltărilor imobiliare au început să scadă, se va resimţi o scădere şi din partea investitorilor interni, deci va fi redusă şi datoria externă contractată de aceştia", a spus, miercuri, Dijmărescu, la un seminar organizat de Euromoney la Salonic, privind Europa de Sud-Est.

Oficialul BNR estimează o reducere a deficitului de cont curent la finele anului la 13,5 -13,7% din PIB, faţă de 14% din PIB în 2007.

Dijmărescu a afirmat că deficitul de cont curent va continua să-şi reducă ponderea din PIB, având în vedere performanţa bună a expoturilor, care reflectă creşterea de productivitate determinată de investiţiile străine din ultimii ani.

În ceea ce priveşte rata inflaţiei, oficialul BNR a reiterat că prognoza băncii centrale indică un nivel de sub 7% la finalul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici