Dinel Staicu, supendat pentru două săptămâni din funcţiile de conducere a SIF Oltenia

CNVM l-a suspendat, joi, pe Dinel Staicu din funcţiile de preşedinte CA şi director general al SIF Oltenia (SIF5), după ce acesta a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 4 la patru ani de închisoare.

25 afișări
Imaginea articolului Dinel Staicu, supendat pentru două săptămâni din funcţiile de conducere a SIF Oltenia

Dinel Staicu, supendat pentru două săptămâni din funcţiile de conducere a SIF Oltenia (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"În perioada în care Dinel Staicu va fi suspendat din funcţiile de conducere, Comisia va analiza toate documentele care au stat la baza avizării sale în calitate de administrator şi conducător al SIF Oltenia. Vrem să vedem dacă din puncte de vedere juridic îndeplineşte toate cerinţele necesare şi acum, după hotărârea instanţei de judecată. În regulamentul CNVM se spune că numai o condamnare definitivă duce la scoaterea din funcţie a unui conducător sau membru în consiliile de administraţie", a declarat pentru MEDIAFAX comisarul CNVM Lorand Kralik.

Judecătoria Sectorului 4 i-a condamnat marţi pe Staicu şi pe fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor Ion Popescu la câte patru ani de închisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei, într-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro.

Staicu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că va rămâne preşedinte CA şi director general al SIF Oltenia întrucât acţionarii societăţii au stabilit încă din 2008 să îl menţină în funcţiile de conducere, după ce a fost trimis în judecată de DNA. El a menţionat că deja a făcut apel la decizia judecătoriei, astfel că dosarul va fi trimis spre cercetare la Tribunalul Bucureşti.

Staicu a fost trimis în judecată în noiembrie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Pentru informarea investitorilor cu privire la suspendarea lui Dinel Staicu din funcţiile de conducere a SIF Oltenia, acţiunile societăţii de investiţii financiare au fost suspendate de la tarnzacţionarea la BVB în primele 40 de minute ale şedinţei de joi. Operaţiunile cu aceste titluri se vor relua la ora 1055, după o perioadă de predeschidere de 15 minute, în care investitorii vor putea introduce sau retrage, după caz, ordinele de tranzacţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici