Director de bancă: sancţiunile vor afecta pe termen mediu şi lung economia Rusiei

Sancţiunile impuse Federaţiei Ruse de Statele Unite la începutul lunii august vor avea impact pe termen mediu şi lung, a declarat Herman Gref, directorul general executiv al băncii ruseşti Sberbank, citat de agenţia de presă rusă Tass.

216 afișări
Imaginea articolului Director de bancă: sancţiunile vor afecta pe termen mediu şi lung economia Rusiei

Director de bancă: sancţiunile vor afecta pe termen mediu şi lung economia Rusiei

"Nivelul actual al sancţiunilor este de aşa natură încât nu le vom simţi prea mult pe temen scurt, deşi pe termen mediu şi lung vor afecta economia rusă şi pe cea globală", a declarat Herman Gref.

În urma impunerii rundei de sancţiuni la care face referire directorul general executiv al băncii Sberbank, este interzisă vânzarea de dispozitive şi componente electronice de către firmele americane, precum şi vânzarea de echipament de calibrare şi testare utilizat în aviaţie. În plus, este restricţionat exportul de uraniu către Rusia, sunt restricţionate tranzacţiile ce vizează datoria suverană a Federaţiei Ruse sau a celor ce vizează o serie de proiecte energetice ruseşti.

Acestea fac, însă, parte din primă rundă de sancţiuni. Potrivit NBC, în situaţia în care va fi impusă şi o a doua rundă, ar putea fi suspendată activitatea Aeroflot, compania aerienă de stat rusă, în Statele Unite, ar putea fi tăiate aproape toate exporturile şi importurile, iar relaţiile diplomatice ar putea fi reduse.

De precizat că aceste sancţiuni se suprapun unui număr deja destul de mare măsuri economice punitive, impuse începând cu 2014, atunci când a izbucnit criza din Ucraina. De atunci au fost impuse sancţiuni asupra unor companii ruse (de regulă companii de stat), precum şi unor persoane fizice.

Iar efectele acestor măsuri - combinate cu preţul petrolului - asupra companiilor şi în general asupra economiei ruse au fost semnificative. În ultimii patru ani, Federaţia Rusă s-a văzut nevoită să amâne, să anuleze sau să refacă mai multe planuri de modernizare a forţelor armate sau de extindere a infrastructurii energetice (în speţă gazoductul South Stream).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici