Director de fabrică: Durează 1-2 ani până aduci un tânăr de liceu la nivelul pe care ţi-l doreşti

Încercăm să calificăm oamenii la locul de muncă, dar durează 1-2 ani până aduci un tânăr de liceu sau de la o şcoală profesională la nivelul pe care îl vrei pentru fabrică, a declarat Cristian Bruja, directorul general al Unison Engine Components, fabrică aflată în portofoliul americanilor de la GE.

2127 afișări
Imaginea articolului Director de fabrică: Durează 1-2 ani până aduci un tânăr de liceu la nivelul pe care ţi-l doreşti

Director de fabrică: Durează 1-2 ani până aduci un tânăr de liceu la nivelul pe care ţi-l doreşti

"Nu este foarte uşor să găseşti personal calificat, dar am pus bazele unui mic centru de formare. Încercăm să calificăm oamenii la locul de muncă, dar durează că 1-2 ani până aduci un tânăr de liceu sau de la o şcoală profesională la nivelul pe care ţi-l doreşti pentru fabrică. Teoretic însă, tinerii vin bine pregătiţi şi este vizbil faptul că a existat în anii de studiu interacţiunea cu produsul", a spus el.

Fabrica din Bucureşti a apărut în 2002 printrun parteneriat între GE şi firma românească Turbomecanica (TBM), iar din 2007 este complet în proprietatea americanilor sub denumirea de Unison Engine Components.

"Numărul de angajaţi a crescut destul de puţin pentru că mereu a fost important să ne menţinem costurile. Avem o productivitate medie pe angajat de circa 300.000 de dolari şi potrivit datelor pe care le avem suntem primii în ceea ce priveşte acest indicator la nivelul industriei locale. La fel, suntem printre cele mai bine cotate fabrici de motoare la nivelul grupului", a spus Bruja.

Bruja spune că media de vârstă a angajaţilor este de circa 40 de ani.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, anul trecut unitatea din Bucureşti a ajuns la afaceri de 41 de milioane de dolari, în creştere faţă de cele 38 de milioane de dolari din 2014, iar pentru anul acesta compania şi-a bugetat o creştere de 10%.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici