Director general al OMV Petrom: Acciza de 7 cenţi pe litru va duce la scăderea vânzărilor de carburanţi cu 1-3%

Introducerea accizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant va determina scăderea vânzărilor de benzină şi motorină cu 1%-3%, a declarat miercuri directorul general al OMV Petrom (SNP), Mariana Gheorghe, într-o conferinţă de presă.

227 afișări
Imaginea articolului Director general al OMV Petrom: Acciza de 7 cenţi pe litru va duce la scăderea vânzărilor de carburanţi cu 1-3%

Director general al OMV Petrom: Acciza de 7 cenţi pe litru va duce la scăderea vânzărilor de carburanţi cu 1-3%

Ea a adăugat că vânzările de carburanţi ar stagna în acest an dacă acciza nu ar fi aplicată.

Guvernul vrea să introducă acciza în aprilie, dar preşedintele Traian Băsescu se opune măsurii.

În 2003 consumul de carburanţi a stagnat, oprindu-se astfel seria scăderilor, începută în 2009, potrivit Marianei Gheorghe.

Profitul Petrom a crescut anul trecut cu 22%, la 4,82 miliarde lei (1,091 miliarde euro), cel mai mare câştig înregistrat până în prezent de o companie din România, însă vânzările au scăzut cu 8%, la 24,18 miliarde lei (5,47 miliarde euro), în principal din cauza vânzărilor mai mici de ţitei şi produse petroliere, deşi vânzările de energie electrică au crescut.

Petrom face parte din grupul austriac de petrol şi gaze OMV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici