Director general al Spitalului Monza: În doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici

Problema principala cu care se confruntă sistemul medical public românesc este lipsa personalului medical, iar în doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici, a declarat Luca Militello, director general al Spitalului Monza.

3117 afișări
Imaginea articolului Director general al Spitalului Monza: În doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici

Director general al Spitalului Monza: În doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici (Sursa: Facebook Spitalul Monza)

”Sistemul este în colaps total. În doi-trei ani spitalele de stat riscă să rămână fără medici. Problema majoră este lipsa de resurse umane. De ce un cardiolog român specialist ar trebui să rămână la un spital de stat cu un salariu de 3.000-5.000 de lei, când în Germania poate avea 6.000 de euro?”, a spus Luca Militello la ZF Pharma Summit.

El a relatat situaţia de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde va veni în octombrie o echipă de doctori din Austria, apoi una din SUA.

”Pentru spitalele private ar trebui să existe criterii prin care pot fi acreditate la programul naţional de sănătate, întrucât afecţiuni precum malformaţiile congenitale ar putea fi operate şi în spitalele private din România. Nu este nevoie de transportarea pacienţilor în afara ţării, care este mult mai costisitoare”, a spus Militello.

Circa 800 de copii se nasc cu o malformaţie congenitală în România. În spitalele de stat se operează 200 de copii. În spitalele private se operează 100, dintre care 90 la Monza şi 100 în străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici