Directorii de companii către politicieni: Dezordinea din administraţie şi lipsa de competenţă subminează businessul

Dezordinea din administraţie şi lipsa de competenţă a liderilor cu putere de decizie, şocurile fiscale şi incertitudinile privind legislaţia cu impact în business sufocă afacerile într-o măsură mai mare decât instabilitatea cursului.

632 afișări
Imaginea articolului Directorii de companii către politicieni: Dezordinea din administraţie şi lipsa de competenţă subminează businessul

Directorii de companii către politicieni: Dezordinea din administraţie şi lipsa de competenţă subminează businessul (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Şefii de companii prezenţi ieri la conferinţa "CEO Survey - Perspective economice şi tendinţe pe piaţa forţei de muncă din România în 2012", organizată de ZF şi PwC, au admis că mediul instabil creat de lipsa de coerenţă a politicilor publice are un impact mult mai mare în afacerile pe care le conduc decât deprecierea leului în raport cu euro.

"Ce nu mă lasă să dorm noaptea sunt impredictibilitatea, dezordinea, lipsa de competenţă a oamenilor care ne conduc. Preşe­dintele ţării a spus că statul va deveni cel mai mare investitor în economie şi că munca la negru a devenit un sport naţional, fostul premier Ungureanu a spus că veniturile din PIB vor ajunge la 40% din PIB (faţă de 30 - 32%), iar astăzi (ieri - n. red.) doamna ministru al muncii a spus că se aşteaptă la o scădere a evaziunii fiscale din munca la negru fără o intervenţie serioasă, dar că va micşora taxa pe forţa de mun­că", a spus Dan Şucu, proprietarul Mobexpert.

Chiar ministrul muncii Ma­­riana Câmpeanu a admis că există o adevă­rată problemă în ceea ce priveşte competenţele celor care iau decizii.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici