Directorul de la Opel şi-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Directorul executiv al constructorului de autovehicule Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat şi va fi înlocuit în funcţie de către directorul financiar al companiei, Michael Lohscheller, relatează Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Directorul de la Opel şi-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Directorul de la Opel şi-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Neumann, care a relansat imaginea Opelului din momentul în care a preluat conducerea producătorului de automobile din martie 2013, va fi urmat de Michael Lohscheller, şeful departamentului de finanţe, a anunţat luni Opel.

„Sub conducerea lui Neumann am făcut progrese enorme în ceea ce priveşte transformarea Opel”, a declarat preşedintele General Motors (GM), Dan Ammann. Operaţiunile europene ale GM includ şi brandul Vauxhall. Schimbarea de la vârful Opel vine într-un moment în care General Motors se pregăteste să-şi vândă divizia europeană către grupul rival francez PSA, potrivit constructorului german.

Karl-Thomas Neumann, în vârstă de 56 de ani, a condus anterior operaţiunile Volkswagen din China şi, în fostele roluri, a fost responsabil de afacerile VW cu maşini electrice, dar şi de conducerea executivă a diviziilor de componente auto germane şi producătorului de pneuri Continental. Astfel că „VW se interesează de reîncadrarea lui Neumann, eventual pentru a-şi conduce marca de lux, Audi, unde directorul executiv Rupert Stadler a intrat în concediu”, a declarat o sursă citată de Reuters.

Neumann a declarat pe Twitter că va rămâne membru al consiliului de conducere al Opel pană la încheierea achiziţiei de către PSA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici