Directorul general al Google a demisionat din conducerea Apple

Directorul general al Google, Eric Schmidt, a demisionat din consiliul de administraţie al Apple, ca urmare a concurenţei tot mai intense între cele două companii din sectorul tehnologiei, care poate conduce la conflicte de interese.

22 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Google a demisionat din conducerea Apple

Directorul general al Google a demisionat din conducerea Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Apple, Steve Jobs, a arătat că, în urma lansării de către Google mai întâi a aplicaţiei Android şi apoi a Chrome, pentru telefoane mobile, respectiv computere, cele două părţi au convenit, de comun acord, că este momentul ca Schmidt să demisioneze din conducerea Apple.

"Din păcate, în condiţiile în care Google intră tot mai mult în domeniul care reprezintă operaţiunile de bază ale Apple, prin lansarea Android şi Chrome, eficienţa lui Eric, în calitate de membru al conducerii Apple, va fi mult diminuată", întrucât ar trebui să lipsească de la multe şedinţe, din cauza posibilului conflict de interese, a arătat Jobs.

Anunţul a condus la creşterea cotaţiilor acţiunilor Apple şi Google, în timpul tranzacţiilor electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici