Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost demis

Directorul general al grupului francez PSA Peugeot Citroen, Christian Streiff, a fost concediat, duminică, de Consiliul de Administraţie al concernului, în contextul pierderilor înregistrate şi dificultăţilor generate în industria auto de criza financiară globală şi recesiune.

25 afișări
Imaginea articolului Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost demis

Christian Streiff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Streiff va fi înlocuit, de la 1 iunie, de Philippe Varin, fost director general al grupului industrial anglo-olandez Corus.

Decizia de schimbare a directorului general vine după ce PSA Peugeot Citroen a anunţat că va merge în pierdere până la finele anului 2010.

"Consiliul a decis în unanimitate că dificultăţile excepţionale cu care se confruntă industria auto impun o schimbare a managementului. Sunt convis că, sub conducerea lui Philippe Varin, PSA Peugeot Citroen îşi va putea dezvălui întregul potenţial", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului, Thierry Peugeot.

Roland Vardanega, în prezent membru în CA, va prelua interimatul în funcţia lui Streiff până la 1 iunie, când urmează să fie învestit Varin.

Varin a ocupat, timp de 25 de ani, poziţia de director general la producătorul francez de aluminiu Pechiney şi a preluat, în 2003, poziţia de CEO la grupul anglo-olandez Corus, unde a reuşit, în patru ani, relansarea afacerilor după pierderi uriaşe, de peste 500 milioane lire sterline, în 2002.

Streiff şi-a apărat prestaţia la Peugeot, argumentând că dificultăţile cu care se confruntă grupul sunt un rezultat al crizei economice. El a amintit, printre altele, de programul de reduceri de costuri pe care l-a implementat.

"Comunitatea economică şi financiară a generat aceste rezultate. În concluzie, nu pot înţelege decizia consiliului", a afirmat Streiff.

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare concern auto european după Volkswagen, a anunţat pierderi neaşteptate de aproape un miliard de euro pentru 2008, generate de cheltuieli legate de stocuri de automobile nevândute.

Citeşte şi:

Peugeot Citroën concediază 11.000 angajaţi

CE: Producătorii auto trebuie să-şi rezolve singuri problemele

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici