Directorul general Ikea se retrage după 30 de ani în companie. Va fi înlocuit de şeful diviziei din Suedia

Directorul general al Ikea, Mikael Ohlsson, se va retrage în 2013 după mai mult de 30 de ani în companie, iar funcţia de CEO va fi preluată de Peter Agnefjall, şeful diviziei suedeze a retailerului de mobilă.

235 afișări
Imaginea articolului Directorul general Ikea se retrage după 30 de ani în companie. Va fi înlocuit de şeful diviziei din Suedia

Mikael Ohlsson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ohlsson (55 de ani), numit CEO în 2009, va fi înlocuit de la 1 septembrie 2013 în funcţiile de director general şi preşedinte al Ikea, potrivit unui comunicat transmis marţi de companie, transmite Bloomberg.

Agnefjall (41 de ani) a ocupat mai multe poziţii de management în cadrul Ikea, începând din 1995. El va fi responsabil pentru continuarea strategiei de extindere a companiei în afara Europei, unde compania generează în prezent aproximativ 80% din vânzări.

Retailerul a anunţat în iunie că ia în calcul intrarea pe piaţa indiană şi că va accelera ritmul în care deschide magazine în China.

Ikea a precizat în comunicatul de marţi că strategia pentru perioada până în anul 2020 rămâne neschimbată.

Vânzările Ikea au crescut în fiecare an începând din 2001 şi au urcat în anul fiscal încheiat pe 31 august 2011 la 25,2 miliarde euro, un plus de 6,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici