Disponibilizări la RADET: Pogram de plecări voluntare, la dispoziţia angajaţilor din Capitală

R.A.D.E.T Bucureşti a anunţat, marţi, că, în cadrul procesului de reorganizare al instituţiei, pune la dispoziţia angajaţilor, în perioada următoare, un program de plecări voluntare.

922 afișări
Imaginea articolului Disponibilizări la RADET: Pogram de plecări voluntare, la dispoziţia angajaţilor din Capitală

RADET Bucureşti anunţă că pune la dispoziţia angajaţilor un program de plecări voluntare

Cei interesaţi vor primi, odată cu încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, şi un pachet financiar.

Programul a fost discutat şi aprobat de reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET, anunţă Regia, într-un comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

„Măsura face parte din procesul reorganizării, pachetul fiind gândit cu responsabilitate socială, încadrat contextului economic generat de procedura insolvenţei şi cu asigurarea cadrului necesar protecţiei salariaţilor. Acordul are în vedere actualele condiţii impuse de procedura insolvenţei şi premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de măsuri prompte pentru eficientizarea activităţii regiei, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, precum şi pentru asigurarea stabilităţii economice şi a echilibrului financiar”, a declarat, Florian Mateiţă , reprezentant ROMINSOLV SPRL.

Conform pachetului financiar, angajaţii care vor opta pentru posibilitatea plecării voluntare pot beneficia pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi de o ofertă care poate varia între 4 (patru) şi 19 (nouăsprezece) câştiguri medii lunare, în funcţie de vechimea în muncă pe care fiecare angajat o are. Beneficiază însă de această ofertă numai salariaţii care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu RADET Bucureşti şi care au cel puţin 3 (trei) ani consecutivi vechime în cadrul instituţiei înainte de data eventualei încetări a contractului individual de muncă, anunţă RADET.

Dreptul de opţiune aparţine exclusiv angajaţilor, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun până la data de 05 mai 2017. Regia a mai anunţat că îşi rezervă dreptul de a respinge cererile salariaţilor care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în condiţii de siguranţă.

RADET Bucureşti se află începând cu data de 5 octombrie 2016 în insolvenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici