Doi din zece români îşi iau laptop anul acesta. Care sunt cele mai căutate configuraţii

Calculatorul portabil este una dintre achiziţiile favorite ale românilor în 2010. Preferate sunt configuraţiile ieftine, însă şi laptopurile de top au un număr în creştere de clienţi.

36 afișări
Imaginea articolului Doi din zece români îşi iau laptop anul acesta. Care sunt cele mai căutate configuraţii

Doi din zece români îşi iau laptop anul acesta. Care sunt cele mai căutate configuraţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele nouă luni ale anului, românii au cumpărat cu aproximativ 30% mai multe laptopuri faţă de perioada similară din 2009. În plus, se estimează că piaţa de notebookuri va atinge un volum de aproximativ 350.000 de unităţi, potrivit datelor IDC. Astfel, aproximativ doi din zece români vor cumpăra un calculator portabil.

De departe, produsele favorite ale clientului autohton sunt cele ieftine. "Volumul este realizat de configuraţiile care oferă maximul de utilitate la un preţ cât mai redus. Din cauza creşterii preţurilor, configuraţiile cu placa video dedicată nu mai sunt printre preferatele clienţilor", a declarat pentru gândul Mihai Trăistaru, directorul de achiziţii al eMAG.

Citeşte mai multe despre laptopurile pe care le cumpără românii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici