Două probleme pentru paradisul eolian: legislaţia este un "fiasco", iar reţeaua este prea mică. Ce spun investitorii?

Principalele două obstacole pe care le au de înfruntat investitorii care au atacat segmentul energiei eoliene în România sunt legislaţia, care după mai bine de doi ani nu poate fi aplicată, şi capacitatea destul de redusă a reţelei de transport al electricităţii privind integrarea noilor unităţi, potrivit Ziarului Financiar.

20 afișări
Imaginea articolului Două probleme pentru paradisul eolian: legislaţia este un "fiasco", iar reţeaua este prea mică. Ce spun investitorii?

Două probleme pentru paradisul eolian: legislaţia este un "fiasco", iar reţeaua este prea mică. Ce spun investitorii? (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Dacă în cazul reţelei, cel puţin teoretic, problemele ar putea fi rezolvate prin investiţii semnificative, în cazul legislaţiei lucrurile sunt mai delicate. Această impredictibilitate antrenează mai departe reticenţa băncilor, care oricum sunt puţin deschise când vine vorba de creditare.

Citeşte mai multe despre problemele în energia eoliană pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici