Draexlmaier închide temporar toate cele cinci fabrici din România

Producătorul de componente pentru industria auto Draexlmaier închide temporar producţia la toate cele cinci fabrici pe care le deţine în România, din cauza scăderii cererii, angajaţii urmând să beneficieze de toate drepturile salariale în perioadele în care nu vor lucra, a anunţat vineri compania.

1350 afișări
Imaginea articolului Draexlmaier închide temporar toate cele cinci fabrici din România

Draexlmaier închide temporar toate cele cinci fabrici din România (Imagine: www.draexlmaier.de)

Uzina din Hunedoara, producătoare de sisteme electrice, îşi va înceta activitatea sâmbătă, 6 decembrie, şi o va relua pe 12 ianuarie 2009, se arată într-un comunicat al Draexlmaier.

La Timişoara, uzină cu acelaşi obiect de activitate, producţia va fi oprită în perioada 9 decembrie 2008 - 8 ianuarie 2009.

Următorul centru de producţie care va fi închis, între 15 decembrie şi 4 ianuarie, este cel din Codlea, unde sunt produse interioare pentru automobile.

Fabricile Draexlmaier din Piteşti şi Satu-Mare, specializate în sisteme electrice, vor fi închise începând cu 20 decembrie. Prima va relua lucrul pe 7 ianuarie, iar cea de-a doua pe 11 ianuarie.

"Competiţia tot mai acerbă din branşă impune o permanentă optimizare a structurilor. Pentru a menţine pe termen lung locurile de muncă din România, în ultimii ani au fost făcute investiţii importante. Evenimentele economice mondiale din ultimele săptămâni şi luni fac necesare noi eforturi pentru asigurarea viitorului. Pentru a compensa încărcarea foarte redusă a capacităţilor de producţie, în filialele din România, au fost stabilite concedii prelungite", arată Draexlmaier.

Compania precizează că în aceaste perioade de concediu, de la care sunt exceptaţi salariaţii de la serviciile personal şi cei care trebuie să lucreze în perioada sărbătorilor de iarnă, angajaţilor li se vor asigura toate drepturile salariale.

Draexlmaier are în total 45 de unităţi de producţie în lume, dintre care 30 de în Europa, cinci în Africa, trei în Asia şi alte şapte în America Centrală şi de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici