Duane Butcher: Investiţia făcută de Lufkin în România, cea mai mare din istoria companiei

Investiţia făcută de Lufkin în România este cea mai mare din istoria companiei, iar fabrica inaugurată, miercuri, la Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova, va deveni centrul strategic regional al Lufkin, a declarat, miercuri, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

501 afișări
Imaginea articolului Duane Butcher: Investiţia făcută de Lufkin în România, cea mai mare din istoria companiei

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Investiţia Lufkin în România este cea mai mare investiţie din istoria companiei", a afirmat Duane Butcher, la inaugurarea fabricii Lufkin, de la Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.

Oficialul american a spus că fabrica din Prahova este "un exemplu concret al prieteniei de durată şi al cooperării economice puternice între Statele Unite şi România".

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a mai spus că investiţia făcută de Lufkin în România este cea mai mare din istoria companiei şi că această fabrică va deveni centrul strategic regional al Lufkin şi va deservi atât piaţa europeană, cât şi Asia Centrală, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

"Operaţiunile Lufkin de aici reprezintă o căsătorie fericită între tehnologia americană de ultimă oră şi patrimoniul şi expertiza României în domeniul industriei petroliere. Împreună, acestea oferă promisiunea de a transforma România într-un nod regional în domeniul energetic", a apreciat Butcher.

Compania americană Lufkin Industries Inc.a inaugurat, miercuri, la Ariceştii Rahtivani, în judeţul Prahova, o fabrică de utilaj petrolier, investiţie de 140 de milioane de dolari, cea mai mare parte a producţiei urmând a fi exportată.

Fabrica Lufkin din Prahova, care se întinde pe o suprafaţă de 330.000 de metri pătraţi, este situată în Ploieşti West Park, un parc industrial privat situat la câţiva kilometri de Ploieşti, iar construcţia acestei unităţi de producţie a început în octombrie 2010.

Prezent la inaugurare alături de preşedintele Traian Băsescu şi de Nadia Comăneci, preşedintele companiei Lufkin Industries, Jay Glick, a afirmat că fabrica de lângă Ploieşti are, în prezent, 260 de angajaţi şi că în următoarele luni numărul acestora va ajunge la 350.

Conform unui comunicat de presă al companiei, activitatea principală a fabricii din Prahova o reprezintă producţia Unităţilor de Pompare cu Balansier marca Lufkin, potenţialul de producţie fiind de peste 1.100 de asemenea unităţi anual.

În plus, noul centru regional va avea rol de suport pentru toate operaţiunile de vânzare şi service a produselor Lufkin în Emisfera de Est. Aproximativ 90% din volumul producţiei este destinat exportului în peste 20 de ţări.

Compania americană a primit 28 de milioane de euro ajutor de stat din partea Guvernului român pentru această investiţie.

Lufkin Industries, Inc. comercializează şi oferă servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru unităţi de pompare, sisteme automatizate, pompe de gaz cu tijă şi piston, pompe cu cavităţi progresive, cofraje de fundaţii şi produse power transmission în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici