Economiile în valută: La un depozit de 400 euro pe trei luni nu mai iei nici banii depuşi

Cu comisioane mari de retragere de numerar şi dobânzi mici, clienţii care fac economii în valută ajung să nu mai scoată de la bancă nici măcar banii depuşi. Creşterea încasărilor din operaţiunile curente a fost principalul obiectiv al bancherilor în ultimii doi ani, în condiţiile în care prăbuşirea vânzărilor de credite i-a forţat să caute surse alternative de venit.

828 afișări
Imaginea articolului Economiile în valută: La un depozit de 400 euro pe trei luni nu mai iei nici banii depuşi

Economiile în valută: La un depozit de 400 euro pe trei luni nu mai iei nici banii depuşi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Astfel s-a ajuns în situaţia în care un client care constituie un depozit în valută pe trei luni - una dintre scaden­ţele preferate - să retragă mai puţini bani decât au depus dacă merg la ghişeul băncii în oricare altă zi decât cea de scadenţă. Multe bănci nu percep comision de retragere în ziua în care depozitul ajunge la maturitate, potrivit Ziarului Financiar.

"Există o practică foarte variată în ceea ce priveşte comisioanele de retragere. Acum cinci-şase ani existau foarte puţine comisioane, dar paleta s-a diversificat foarte mult în ultima perioadă. Băncile încearcă astfel să-şi mărească baza de venituri deoarece câştigurile din marja de dobândă s-au îngustat şi şi-au dat seama că nu se pot baza pe o singură sursă de venit", comentează analistul financiar Aurelian Dochia.

Află mai multe despre economiile în valută pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici