Efectul COVID: UE propune standarde pentru venitul minim garantat

  • Uniunea Europeană a propus miercuri standarde pentru implementarea unui venit minim garantat
  • Acesta ar trebui să reducă diferenţele sociale
  • UE vrea să amortizeze astfel efectele crizei economice
  • Nu se obligă niciun stat membru la implementarea unui venit minim garantat
2466 afișări
Imaginea articolului Efectul COVID: UE propune standarde pentru venitul minim garantat

Efectul COVID: UE propune standarde pentru venitulu minim garantat

Propunerea a fost făcută înainte de apriţia pandemiei dar a devenit actuală prin faptul că cele mai lovite sectoare ale economiei sunt tocmai cele unde se utilizează venituri minime cum ar fi retail, horeca sau turism.

Propunerea Comisiei, care va trebui negociată cu guvernele UE şi Parlamentul European într-un proces îndelungat, stabileşte doar reguli comune pentru un salariu minim, dar nu un nivel de salariu minim în sine.
 
„Directiva propusă creează un cadru pentru îmbunătăţirea adecvării salariilor minime şi pentru accesul lucrătorilor la protecţia salariului minim în UE”, a declarat Comisia într-un comunicat.
 
„... stabileşte un cadru pentru standarde minime. Nu obligă statele membre să introducă salarii minime statutare, nici  nu
stabileşte un nivel comun al salariului minim ”, a spus acesta.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici