Electrica a reziliat contractul cu Oltchim, dar îi vinde energie în continuare, printr-o filială

Electrica SA a reziliat marţi contractul de furnizare a energiei către Oltchim (OLT) din cauza unor datorii de peste 100 milioane euro, iar combinatul chimic a fost preluat de Electrica Furnizare, filială a Electrica, au declarat pentru MEDIAFX surse din Ministerul Economiei.

253 afișări
Imaginea articolului Electrica a reziliat contractul cu Oltchim, dar îi vinde energie în continuare, printr-o filială

Electrica a reziliat contractul cu Oltchim, dar îi vinde energie în continuare, printr-o filială (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

"Electrica a reziliat marţi contractul cu Oltchim. Combinatul a fost preluat de Electrica Furnizare, filială a Electrica, astfel că nu a fost sistată aprovizionarea acestuia cu energie electrică", au afirmat sursele.

Reprezentanţii Electrica nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, s-a limitat să declare doar că alimentarea cu energie electrică a companiei nu a fost oprită.

Sursele au precizat că datoriile Oltchim în contul energiei electrice consumate vor rămâne la Electrica.

Contractul de livrare a electricităţii dintre Electrica şi Oltchim a fost semnat în 2008, pentru o perioadă nedeterminată.

Combinatul chimic a transmis luni un comunicat Bursei de Valori Bucureşti în care se spune că începând de săptămâna trecută Electrica a limitat livările de electricitate.

Cele două companii au agreat anul trecut un grafic de eşalonare a datoriilor, valoarea unei tranşe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Oltchim şi Electrica sunt companii deţinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmează să fie privatizat în acest an

Electrica SA va dispărea de pe piaţa furnizării de energie, deoarece Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut ca obiectul principal de activitate să fie transferat către Electrica Furnizare, firmă care va fi privatizată până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.

Scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI la ultimele negocieri arată că Electrica SA va rămâne doar cu activităţile de citire a contoarelor, reglaj în sistemul energetic şi dezvoltarea unor proiecte eoliene.

Electrica SA deţine trei filiale de distribuţie a energiei (Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord), trei filiale de furnizare şi o firmă de servicii şi mentenanţă - Electrica Sev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici