Enel va deveni prima companie integrată din sectorul energetic românesc

Enel va deveni prima companie integrată din sectorul energetic din România, după realizarea de investiţii în sectoarele nuclear şi termo, a declarat, miercuri, la Londra, şeful diviziei internaţionale a grupului, Carlo Tamburi.

19 afișări
Imaginea articolului Enel va deveni prima companie integrată din sectorul energetic românesc

Enel va deveni prima companie integrată din sectorul energetic românesc (Imagine:Mediafax Foto)

Grupul italian a prezentat, miercuri, înt-o conferinţă de presă, rezultatele financiare aferente anului 2007.

Enel este una din cele şase companii selectate de Nuclearelectrica pentru derularea unor investiţii de 2,3 miliarde euro pentru construcţia a două reactoare nucleare la centrala de la Cernavodă.

Compania deţine deja în România activităţi de distribuţie şi furnizare a energiei şi este implicată totodată în mai multe proiecte de construcţie a unor termocentrale, în parteneriat cu firme româneşti, între care şi Termoelectica.

Grupul italian, care deţine controlulul fostelor filiale de distribuţie şi furnizare a energiei ale Electrica, Banat şi Dobrogea, nu deţine încă unităţi de producere a electricităţii pe piaţa din România.

Totodată, prin preluarea efectivă a participaţiei majoritare la Electrica Muntenia Sud, estimată să aibă loc în luna aprilie, Enel îşi va creşte cota de piaţă pe segmentul de furnizare de la 11% la 21%, şi de la 15% la 27% pe partea de distribuţie.

Un alt sector pe care Enel intenţionează să se dezvolte în România este cel al energiei eoliene. Astfel, până în 2010, grupul italian va deţine 175 MW instalaţi în turbine eoliene, după ce, anul trecut, a preluat firma Blue Line, care dezvoltă proiecte eoliene în Dobrogea.

În domeniul energiilor regenerabile, Enel va investi, la nivel global, circa şapte miliarde de euro până în 2012.

Cea mai mare companie de utilităţi din Italia a obţinut anul trecut un profit net de 3,98 de miliarde de euro, în creştere cu 31%, de la 3,04 miliarde de euro în anul 2006.

Veniturile grupului au urcat cu 13,4%, la 43,6 miliarde euro, de la 38,5 miliarde euro în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici