Enel va investi 220 milioane de euro în Electrica Muntenia Sud

Enel va investi în perioada 2009-2011 circa 220 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor Electrica Muntenia Sud, companie de distribuţie şi furnizare pe care grupul italian a preluat-o la începutul lunii iunie.

30 afișări
Imaginea articolului Enel va investi 220 milioane de euro în Electrica Muntenia Sud

Enel va investi 220 milioane de euro în Electrica Muntenia Sud

Acest plan de investiţii face parte din programul de un miliard de euro anunţat de grupul italian pentru următorii 15 ani, pentru distribuitorul şi furnizorul român de energie.

Electrica Muntenia Sud deserveşte circa 1,1 milioane de clienţi în Bucureşti, Giugiu şi Ilfov.

În 2007, compania a distribuit 5,520 GWh, reprezentând 12,4% din totalul la nivel naţional.

Enel a câştigat în 2006 licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Electrica Muntenia Sud, cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie din portofoliul Electrica.

Grupul italian a plătit direct statului, în luna aprilie a acestui an, 394,8 milioane euro pentru 50% din acţiunile Electrica Muntenia Sud. La începutul lunii iunie 2008, tranzacţia a fost finalizată, Enel ajungând la o participaţie de 64,4%, în urma derulării unei majorări de capital de 425 milioane de euro.

Grupul italian mai deţine în România alte două distribuţii de energie, în Dobrogea şi Banat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici