Enel va transfera, joi sau vineri, banii pentru preluarea Electrica Muntenia Sud

Grupul italian Enel va livra, joi sau vineri, suma de 820 milioane euro pe care a angajat-o în privatizara Electrica Muntenia Sud, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de dezvoltare al Electrica, Cătălin Stancu.

32 afișări
Imaginea articolului Enel va transfera, joi sau vineri, banii pentru preluarea Electrica Muntenia Sud

Enel va transfera, joi sau vineri, banii pentru preluarea Electrica Muntenia Sud

"Azi sau mâine vor intra banii în contul escrow", a spus Stancu.

Enel a câştigat licitaţia pentru preluara pachetului majoritar de acţiuni la Electrica Muntenia Sud, cea mai mare companie de distribuţie şi furnizare e energiei, care alimentează şi Capitala, în 2006.

Grupul italian va plăti direct statului 394,8 milioane euro pentru 51% din acţiunile Electrica Muntenia Sud şi va efectua o majorare de capital în urma căreia va deţine 67,5% din companie, prin subscrierea de noi acţiuni, în suma de 425,2 milioane euro.

Potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor Electica, banii vor fi utilizaţi pentru investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici