Englezii vor să facă nunţi la castelele Peleş şi Bran

Turiştii englezi caută în România circuite culturale, rurale şi sejururi în deltă, dar au început să ceară şi organizarea de nunţi şi team building-uri la castelele Peleş şi Bran, a declarat luni Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Agenţiei Invitation Romania Travel.

268 afișări
Imaginea articolului Englezii vor să facă nunţi la castelele Peleş şi Bran

Castelul Peleş (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Pentru anul viitor avem deja cereri de la un mare tour operator britanic, cu care lucrăm de mai mulţi ani, pentru organizarea a şase nunţi ale unor englezi şi a două evenimente ale unor companii multinaţionale la Castelul Peleş", a spus Fodoreanu, prezent la Târgul de Turism World Travel Market, care se desfăşoară la Londra între 7 şi 10 noiembrie.

El a adăugat că mai există cereri din partea englezilor şi pentru nunţi şi team building-uri la Castelul Bran şi la alte castele din Transilvania, dar şi la bisericile fortificate din această regiune.

Preţul unei nunţi, cu o sută de invitaţi, la Castelul Peleş, cu meniu inclus, este, potrivit lui Fodoreanu, între 14.000 euro şi 18.000 euro, iar la Bran între 8.000 euro şi 10.000 euro.

Un eveniment pentru o companie organizat într-o biserică fortificată costă 3.000-5.000 euro, iar într-un castel preţurile sunt 2.000-4.000 euro.

"Toţi occidentalii sunt zgârciţi atunci când cumpără produsul turistic de bază, dar, ajunşi la destinaţie, englezii, cel puţin, sunt cheltuitori dacă găsesc amintiri de valoare, mâncare şi băuturi bune", a spus Fodoreanu.

România este prezentă la Târgul de Turism de la Londra cu un stand de 255 metri pătraţi, în care sunt prezenţi 31 de expozanţi, printre care agenţii de turism, hoteluri şi organizatori de evenimente.

World Travel Market, cel mai mare târg de turism din lume destinat specialiştilor, reuneşte expozanţi din 152 de ţări.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Londra, Liviu Iancu)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici