Epoca 4G - sfârşitul tuturor restricţiilor

La nouă ani de la momentul când Vodafone (Connex) lansa în premieră în România serviciile de date 3G, piaţa locală va marca în aprilie 2014 o nouă revoluţie tehnologică: mai multe reţele mobile cu tehnologia 4G vor oferi în majoritatea oraşelor din ţară nu doar viteze de acces la internet de aproape 300 de ori mai mari, ci şi o stabilitate şi o calitate a serviciului ce vor putea rivaliza în sfârşit cu cele ale conexiunilor fixe.

1600 afișări
Imaginea articolului Epoca 4G - sfârşitul tuturor restricţiilor

Epoca 4G - sfârşitul tuturor restricţiilor (Imagine: Shutterstock)

Accesarea de conţinut video la calitate HD de pe o tabletă va fi ceva ce oricine din România va putea face oricând. Să priveşti o cursă de Formula 1 la calitate HD oriunde în ţară va putea fi experimentat anul viitor în România„, spune Inaki Berroeta, CEO al Vodafone România - operator care oferă deja în 10 oraşe mari din ţară acces la net la viteze de până la 100 Mbps.

La fel ca şi rivalii de la Orange şi Cosmote, Vodafone va avea însă acces de anul viitor din aprilie la o gamă extinsă de frecvenţe radio, achiziţionate în 2012 de la statul român, fapt ce va permite o exploatare la capacitate maximă a tehnologiei 4G.

Având întreg spectrul radio la dispoziţie, cei trei operatori vor putea face un pas semnificativ în îmbunătăţirea calităţii serviciilor 4G. Diferenţa este semnificativă - toate telefoanele, tabletele şi modemurile ultrarapide 4G din reţelele celor trei operatori, cărora acum li s-a făcut loc cu greu în frecvenţele radio disponibile în prezent, vor avea propria lor bandă de circulaţie, fără restricţii, fără semafoare.

„Anul viitor, cred eu, va fi un an când oamenii vor experimenta foarte rapid conţinut de pe echipamentele lor mobile. Ceea ce se întâmplă acum este că oamenii se uită un pic la YouTube, la clipuri video. Dar cred că anul viitor oamenii vor consuma conţinut live TV de pe telefonul mobil, vor folosi cu adevărat acest echipament ca un ecran de pe care vor accesa conţinut. Şi acest lucru nu se va întâmpla din cauza capabilităţilor telefonului, ci din cauza capabilităţilor pe care le are reţeaua", adaugă Berroeta.

Citeşte mai multe despre evoluţia tehnologiei 4G în România pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici