Sorin Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare TAROM

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că ajutorul de restructurare TAROM a fost aprobat de Comisia Europeană. Valoarea maximă a ajutorului este de peste 95 de milioane de euro.

339 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare TAROM

Ajutorul a fost aprobat luni.

„Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM! Valoarea acestuia este de maximum 95,26 milioane euro din care 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare acordat în anul 2020 (la care se adaugă dobânzile aferente). Vreau să mulţumesc reprezentanţilor Comisiei Europene că au decis să sprijine TAROM, unul din cele mai vechi branduri din industria aviatică europeană”, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ministrul a mai spus că TAROM va folosi aceşti bani pentru înnoirea flotei de aeronave, optimizarea destinaţiilor şi politicii comerciale, aplicarea unor soluţii pentru eficientizarea activităţilor de mentenanţă a aeronavelor, digitalizarea companiei şi îmbunătăţirea mediului IT, inclusiv a programelor de distribuţie bilete şi acoperirea deficitului de lichiditate pentru anul 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici