Estimare Comisia Europeană: PIB-ul regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023

Comisia Europeană estimează că datorită finanţării destinate politicii de coeziune, se preconizează că PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023.

111 afișări
Imaginea articolului Estimare Comisia Europeană: PIB-ul regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023

Estimare Comisia Europeană: PIB-ul regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5 % până în 2023

Cel de-al 8-lea raport privind coeziunea publicat de Comisia Europeană arată că politica de coeziune a contribuit la reducerea diferenţelor teritoriale şi sociale dintre regiunile UE.

De aceea, se preconizează că PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023. Aceleaşi investiţii au susţinut, de asemenea, o reducere cu 3,5% a decalajului dintre PIB-ul pe cap de locuitor din 10% din regiunile cel mai puţin dezvoltate şi 10% din regiunile cele mai dezvoltate.

Potrivit CE, din 2001, regiunile mai puţin dezvoltate din Europa de Est au recuperat decalajul faţă de restul UE. În acelaşi timp însă, mai multe regiuni cu venituri medii şi mai puţin dezvoltate, în special din sudul şi sud-vestul UE, au înregistrat stagnare economică sau declin.

Statistica mai arată că numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie a scăzut cu 17 milioane între 2012 şi 2019. Totodată, populaţia UE îmbătrâneşte şi va începe să scadă în anii următori. În 2020, 34% din populaţia UE trăia într-o regiune cu populaţie în scădere. Se preconizează că acest procentaj va ajunge la 51% în 2040, arată specialiştii CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici