Eugen Teodorovici nu lămureşte problema taxelor, dar îl sfătuieşte pe Florin Cîţu să îşi ia medicamentele

Ministerul Finanţelor nu a răspuns joi la acuzaţiile senatorului liberal Florin Cîţu privind plata taxelor, recomandând jurnaliştilor să preia astfel de chestiuni de la persoane care urmează prescripţiile medicale şi îşi iau medicamentele la timp.

877 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici nu lămureşte problema taxelor, dar îl sfătuieşte pe Florin Cîţu să îşi ia medicamentele

Eugen Teodorovici nu lămureşte problema taxelor, dar îl sfătuieşte pe Florin Cîţu să îşi ia medicamentele

Într-o postare pe Facebook senatorul Florin Cîţu îl acuză pe Eugen Teodorovici că nu plăteşte taxe şi impozite în România, având în vedere calitatea sa de guvernator al Băncii Internaţionale de Investiţii. Senatorul spune că în baza unui acord semnat în 2015, reprezentanţii membrilor băncii în consiliul guvernatorilor, precum şi supleanţii lor, beneficiază de o serie de privilegii pe timpul îndeplinirii de către aceştia a obligaţiilor de serviciu, printre care imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acţiunile întreprinse de către aceştia în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu, scutiri vamale privind bagajul personal identice cu cele care se acordă funcţionarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv, scutirea de la plată taxelor şi impozitelor directe privind orice sume băneşti care se plătesc reprezentanţilor sau supleanţilor acestora de către statul membru care i-a desemnat, precum şi scutirea de orice obligaţii de stat.

Cîţu mai spune că Eugen Teodorovici nu are voie, conform Constituţiei, să ocupe funcţii remunerate, altele decât în Guvern, calitatea de deputat sau de senator fiind incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului.

„Vă recomand să ţineţi cont sau să ducţi mai departe aceste întrebări doar din partea celor care şi-au urmat prescripţiile medicale, şi-au luat medicamentele la timp, şi mai ales dacă vedeţi că şi-au produs efectele scontate”, a răspuns Teodorovici, după şedinţa Consiliului Economic şi Social.

Ministrul Finanţelor şi senatorul Florin Cîţu nu sunt la primul schimb de replici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici