Euro a coborât la minimul ultimelor două luni faţă de dolar

Euro a coborât, luni, la cel mai redus nivel din ultimele două luni faţă de dolar, după ce acordul de susţinere a Irlandei nu a calmat temerile legate de amplificarea crizei datoriilor suverane din zona euro.

20 afișări
Imaginea articolului Euro a coborât la minimul ultimelor două luni faţă de dolar

Euro a coborât la minimul ultimelor două luni faţă de dolar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii anticipează noi probleme în zona euro, având în vedere incertitudinile legate de perspectivele bugetare ale ţărilor periferice din zona euro.

La ora transmiterii ştirii, euro era în scădere cu 1,45%, la 1,3094 dolari pe unitate, sub media de 1,3130 dolari pe unitate din ultimele 200 de zile, următorul prag psihologic fiind 1,30 dolari pe unitate.

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au aprobat duminică o finanţare de 85 de miliarde de euro destinată Irlandei, precum şi un sistem permanent de soluţionare a crizelor financiare, care va obliga deţinătorii de obligaţiuni suverane să suporte parţial costul restructurării datoriilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici