Euro este o monedă de încredere, în pofida deprecierii accentuate

Euro este o monedă de încredere, în pofida deprecierii accentuate, iar Banca Centrală Europeană (BCE) se va asigura că inflaţia rămâne sub control, a declarat preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

28 afișări
Imaginea articolului Euro este o monedă de încredere, în pofida deprecierii accentuate

Euro este o monedă de încredere, în pofida deprecierii accentuate

Investitorii renunţă la euro din cauza îngrijorărilor că măsurile de austeritate la care recurg mai multe state din zona euro vor afecta creşterea economică a regiunii. Măsurile de austeritate reprezintă o reacţie la îngrijorările pieţei referitoare la riscul intrării în incapacitate de plată a unora dintre ţările comunităţii monetare europene.

"Euro este o valută credibilă", a afirmat Juncker. El prezidează reuniunile miniştrilor de Finanţe din zona euro. Oficialul a menţionat că BCE a reuşit să menţină preţurile stabile în trecut şi va continua să facă acest lucru.

Unii analişti consideră că mecanismul de susţinere financiară, de 750 de miliarde de euro, a regiunii rezolvă problema riscurilor pe termen scurt, nu reprezintă o soluţie viabilă pentru diminuarea deficitelor bugetare uriaşe.

Euro s-a depreciat cu aproape 7% în faţa dolarului, în această lună, atingând luni cel mai redus nivel din ultimii ani. Moneda europeană s-a depreciat cu aproape 13,5% de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici